Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

boski mój dom

o nic nie muszę Cię prosić
wdzięczna
za wszystko co mam

a nawet cierpienia niedosyt
kiedy ofiarujesz
pragnę Ci bardziej zaufać

a może wtedy w sobie
bardziej czuję Twoje rany
poczerniałych sumień

nie, nie zdejmę Krzyża
z ramion przeznaczenia

i nie wyrwę kamieni z ludzkich rąk
i kwiatów nie rzucę w obłudzie
pod stopy Twoje

o nic nie muszę Cię prosić
wystarczy
że mieszkasz we mnie
Boże

a ja w Tobie
mam swój dom

bezpieczny

9482 wyświetlenia
76 tekstów
65 obserwujących
  • BlakeDeen

    15 March 2013, 22:56

    Wspaniały to wiersz, wspaniały.

  • Julka 10

    14 March 2013, 22:07

    A ja przy takim wierszu...pomilczę sobie...............

    słowo pięknie, to zbyt mało dla takiego tekstu :)

  • anna kowalczyk

    13 March 2013, 22:28

    o nic nie muszę Cię prosić
    wystarczy
    że mieszkasz we mnie

    a ja...grzeszę w Twoim niebie

    Boże...:)

    ...Bogusiu, piękny wiersz....

  • Buksal

    11 March 2013, 21:17

    I Bogu miły ten wiersz i sercu. Pozdrawiam.

  • NieBoska

    11 March 2013, 01:26

    Dziękuję wam bardzo, jesteście kochani i boscy ;)

    Wszystkich gorąco pozdrawiam ;)

  • Adamo85

    10 March 2013, 22:01

    Piękny.

    Pozdrawiam serdecznie.

  • Dembsey

    10 March 2013, 21:37

    Wzrusza do najgłębszych komnat duszy. Piękno tego wiersza czyni go wyjątkowym.

  • Gailien

    9 March 2013, 03:50

    Piękny wiersz Bogusiu. Wielkie brawa, choć ciszą w zamyśleniu. Pozdrawiam gorąco.

  • 8 March 2013, 23:43

    Bogusiu... dziękuję za to piękne wzruszenie.
    Wyjątkowy i przejmujący wiersz...

  • IceCherry

    8 March 2013, 23:31

    i kwiatów nie rzucę w obłudzie
    pod stopy Twoje

    do zastanowienia tym, którzy chcą ukryć twarz za Krzyżem, twarz, której już nie mają...

    Piękny wiersz.