Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tylko tyle?

- O miłości mi opowiedz
jaka ona jest?

- Skąd mam przecie wiedzieć?
Nie wiem co to jest.

- To co łączy nas kochanie
za dnia tak i... nocą
kiedy to na ciemnym niebie
gwiazdy nam migocą.
Wtedy gdy za dłoń mnie trzymasz
jak i obejmujesz.
Kiedy w oczu błękit patrząc
szepczesz że miłujesz.
Kiedy mnie pocieszasz smutną
lub ze mną się śmiejesz.
Wtedy Gdy Ci mówię kocham
a Ty... promieniejesz.
Nawet wtedy gdy za oknem
plucha lub śnieżyca
na spacerze w słońcu
lub... w blasku księżyca.
Przy kominku kiedy drwa
jęzor ognia pieści.
Kiedy myśli me pojmujesz
nie znając ich... treści.
Wtedy gdy kupujesz kwiaty
bez okazji wręczasz mi.
Miłość to... poranki wspólne
jak i wspólne sny.
Więc opowiesz mi mój drogi?

- Po co ? Znasz odpowiedź przecie.
Miłość jest w nas każdą porą
tak zimą jak w lecie.

-Czy...to wszystko?Tyle tylko?
Chcę znać Twoje zdanie...

- Cóż. Ty już wszystko wyjaśniłaś
nieprawdaż kochanie?

55 134 wyświetlenia
395 tekstów
57 obserwujących
  • Seneka 18

    24 October 2014, 19:31

    :)

  • taktojax

    23 August 2014, 22:14

    W tym temacie wyjaśniać nie trzeba
    bo jest ukochanej osoby potrzeba :)
    Super wierszyk .

  • RozaR

    23 August 2014, 18:26

    Zgrabe oświetlanie.

  • R.A.K.

    23 August 2014, 16:09

    ja zamawiam księżyc, bo się na koncert wybieram... jak nie poleje :)

  • agniecha1383

    23 August 2014, 15:28

    A dziękuję Wam i wzajemnie:)I dużo słoneczka choć nie zapowiadają:)buziaki Aniu a Raczkowi to jak zawsze uśmiech odwzajemniam:)

  • wdech

    23 August 2014, 15:25

    :)
    świetne

    ,, Miłość to... poranki wspólne
    jak i wspólne sny. ,,

  • R.A.K.

    23 August 2014, 15:19

    :)