Menu
Gildia Pióra na Patronite

Życiodajna

O Matko,
Ilekroć razy Cię zraniłam
Czym Tyś w tym wszystkim zawiniła
Właśnie czym?

Dziecie Twe zawiodło nieraz Cię
Dobrze o tym wiem.
Matulu płaczę w Twoją pierś
Proszę wybacz, że

zrodziłaś mnie.

Chodź nigdy nie miało ujrzeć światła dziennego
z Twego łona się poczęło
Matko dlaczego?

...

Mój rozum nie pojmuje tego

9853 wyświetlenia
98 tekstów
9 obserwujących
  • aloya

    17 May 2012, 08:53

    Piękny:))