Menu
Gildia Pióra na Patronite

* ...szeptem buduj siłę... *

****** ***

O hipokryzjo!...uważasz, że jesteś górą i pląsasz sobie radośnie...
Jednak - gdy światło zagra na strunach prawdy,
przygaśniesz - jak ćma w płomieniach świecy...

A Ty - PRAWDO!
Nie rób NICZEGO WBREW SOBIE!
Zawsze rób to, co uważasz za słuszne...
...nawet, gdy dla innych - nie jest to słuszne...

Cichym szeptem, buduj swą siłę...
...patrz z siłą, na każdą słabość...
...uzbrojona w mądrość
- tańcz z wichrem i pokaż czym jesteś...
Bo jesteś - jak radość i muzyka,
w ramionach romantycznej wichury...
...jak uśmiech - pląsający po ukwieconej, wiosennej łące...
który pozdrawia każdego przechodnia...

CODZIENNOŚCI - zawsze szeptem...
buduj magiczną siłę PRAWDY...

****** ***

15 019 wyświetleń
139 tekstów
4 obserwujących
  • Bożena BAJA

    18 May 2016, 08:25

    krysta

    Dziękuję. Siły będę potrzebować wiele, bo już wiem co mnie czeka...kolejne tygodnie patrzenia na ból KOCHANEGO DZIECKA...już to przechodziłam niedawno...

  • krysta

    17 May 2016, 15:08

    Bożeno, bądź dobrej myśli...dużo siły Ci życzę.
    Pozdrawiam.

  • Bożena BAJA

    17 May 2016, 11:37

    krysta

    Dziękuję Krysiu...
    Dzień zaczął się tak pięknie i pisałam o celach, dążeniach...po tel., który dostałam po tych komentarzach dla Was, przyszedł rzęsisty deszcz łez...wszystkie cele skupiają się teraz na jednym i to bardzo trudnym - ZDROWIU DZIECKA...CHOLERNA IRONIA LOSU...a myślałam, że jest już OK i wszystko idzie do przodu...

  • krysta

    17 May 2016, 11:25

    Bożeno, ach jak Ty pięknie malujesz słowem...
    :)