Menu
Gildia Pióra na Patronite

Insomnia

o godzinie czwartej
człowiek grzeszy najbardziej
ciałem, snem, myślą

lustro jest konfesjonałem
spowiadam się więc

ja - nicość bezsenna
przed samym sobą
którego nie poznaję
i który zdaje się nie poznawać mnie

skąd to odbicie
ja przecież nie ma
ja śni sen wieczny

obmywam twarz wodą
znów spoglądam w lustro
i widzę zjawę

ten człowiek przecież
już dawno nie żyje

13 723 wyświetlenia
36 tekstów
7 obserwujących
  • krysta

    12 January 2014, 12:45

    Zatrzymuje treścią...
    pozdrawiam ;)