Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ballada tragiczna

O Bejgierze
mówiło się wiele
ale twarz jego
zatarł czas
owinięty w pożółkłą gazetę
jak z taniej jatki gnat

Ponoć człowiek był majętny
w domu video
a przed duży fiat

Któregoś dnia
z nieba grom
strzelił w komin
podłej kamienicy
paląc kolorowego rubina
i video zza zachodniej granicy

Wszystko trafił szlag
bo przestało chodzić do niego pół ulicy
został samotny w świąteczny czas
bez Bruce Lee
i młodzieży
wpatrzonej w Wejście smoka
i Rambo
walczącego z komunizmem....

127 818 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • RozaR

    27 March 2019, 09:45

    Dobry obraz lat osiemdziesiątych - kultowo się zrobiło :-)