Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nuty słów

Nuty melodii kochania
Piórem wiecznym spisane.
W zeszycie do nut
Kleksy chwil
Z kałamarza wychlapane.

Czarno białe klawisze
Wybijają dźwięki dni.
Struny szarpane
Przy sercu strojone..

I piosenki szepty nieskończone.
Duszy rezonans echem je niesie
W serca wybrzmienie.

Płyną melodie każdemu inne.
Klucze do serca
I takty zwinne.

Szepty...

3793 wyświetlenia
52 teksty
2 obserwujących
  • Irracja

    13 July 2017, 17:23

    ... "Czarno białe klawisze
    Wybijają dźwięki dni."... akordeonu - to kiedyś znałem...

  • fyrfle

    13 July 2017, 16:55

    Tak, klucze do serca na szczęście każdego inne .