Menu
Gildia Pióra na Patronite

po-tyk-iwanie do śmierci

nosimy
te same zegarki
tylko czas po-tyk-a
w nas niejednostajnie

szczęśliwością

z tarczą czy na tarczy
umrzemy jednakowo

zaklęto nas przemijaniem
w ostatnim zgrzycie wskazówki.

9484 wyświetlenia
71 tekstów
80 obserwujących
  • Inel

    17 January 2013, 14:31

    zaklęto nas przemijaniem
    w ostatnim zgrzycie
    wskazówki

    Dobrze, że ten wiersz nie był bardzo długi, bo wstrzymałam oddech, jak go czytałam. :)
    Genialny! Cudny! I tak bardzo zmuszający do refleksji - takie lubię najbardziej. :)
    Pozdrawiam,
    M. :)

  • Lacrimas

    16 January 2013, 20:58

    gdzieś tam będę
    jak tylko do siebie wrócę

    Tobie też miłego.

  • 16 January 2013, 20:50

    Też, bywaj.

  • Lacrimas

    16 January 2013, 20:48

    eyesOFsoul

    są lekcje
    na które zawsze powinniśmy przygotowywać
    tylko siebie.

    AgaZo

    dziękuję. :)

  • 16 January 2013, 20:36

    Taką miałam lekcję, że teraz... mało trafia. Ale to tylko ja.

  • Lacrimas

    16 January 2013, 20:33

    coś było częściej,
    ale dziękuję
    chyba ciężko do Ciebie
    przemówić.

  • 16 January 2013, 20:28

    Lacrimas, no brawo... W końcu coś do przeczytania...