Menu
Gildia Pióra na Patronite

niepisany

nosiłam cię w sobie
od zawsze
jak linie papilarne na rękach
i serce jak na dłoni
choć gdy pytałeś o nie
kłamać musiałam jak z nut

nie wywróżyła nam szczęścia
śniadoskóra cyganka

a jednak
rozpoznałam twój dotyk
choć były to tylko muśnięcia
i głos twój
mimo milczenia
które spijaliśmy z ust

137 917 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • mill

    13 June 2015, 08:09

    ...ładny wiersz....

  • 26 April 2015, 23:24

    Madź, no wiesz? Od Ciebie bym nie wziął. :P
    Wróż ze smoczej łapy. :D

  • giulietka

    26 April 2015, 11:55

    Arti, masz rację, no cały Ty! Jak mogłam nie dostrzec wcześniej;)
    A co do cyganek, mogę Ci powróżyć bez PLN-ów;)

    Krysiu, nic dodać, nic ująć, miło, że zajrzałaś;)

    Dziękuję za opinie.

  • Czinka

    25 April 2015, 18:32

    Szczęście wykuwamy sami nie pomoże w tym cyganka.
    Piękny wiersz Magdo:)
    Pozdrawiam.

  • 25 April 2015, 16:09

    "Oto cały ty,nienazwany ty..." Madź, jak zwykle masakrujesz moje serce piłą łańcuchową... :P
    A wszystko przez to, że... jesteś... Kłamczucha... ;):P

    P.S. Cyganki to też kłamczuchy. ;)
    Jednej kiedyś chciałem powróżyć, ale nie miała 50 PLN-ów. :D

  • giulietka

    25 April 2015, 12:37

    Ewo, to tylko wiersz...
    Klaudio, fajnie, że coś tu znalazłaś;)
    Grześ, empirycznie z naciskiem na "nie" ;)
    Alice, czasem trzeba się oderwać... :)

    Miło Was widzieć;)

  • sprajtka

    25 April 2015, 09:58

    piękny, lekki, unoszący duszę wiersz

  • ~~Lotta

    25 April 2015, 08:40

    Ostatnia zwrotka najlepsza :)
    Pozdrawiam