Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

non omnis moriar

Rodzice moi...
tęsknie za Wami
jak za szmerem morza
czy szlakiem
między górskimi szczytami,
tęsknie za Wami
niczym myśli uwięzione
za kratami Hadesa.
Rodzice moi...
Brak mi ciepła słów
kuszących serce i ciszą
tańczącą nad Waszymi głowami.
Rodzice moi..
tęsknie za echem czasu
odbitym w cieniu ziemi oraz
łzami ,których smak boskiej
ambrozji równy wyrokami.
Rodzice moi...
tesknię za Wami
w wartości słów
non onmis moriar
w czci dla ich wielkości
i bezmiar miłośći...

14 017 wyświetleń
168 tekstów
7 obserwujących