Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wczasy w kraju 0 reporterskie obrazy

Noga przy nodze
talerz przy talerzu
trzęsie się rybi szkielet
rzucony na pożarcie mewom

Gwar

Słońce pali w karki
kołysze się kuter przy nabrzeżu
tak wczasuje nasz naród
żyjący w ciągłym pośpiechu

Wystarczy stanąć obok
a ogarnia człowieka trwoga
po tuszach widać dobrobyt
lecz na twarzach skupienie i trwoga

Rodziny wielodzietne odżyły
i stać je na prywatną kwaterę
polityka socjalna rzuca kość
i lepsze jadło pojawia się w gębie

Słońce zachodzi i gwar
podnosi się wśród kufli z piwem
trzeba pić trzeba jeść
bo życie to tylko chwila...

127 828 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!