Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dla Mamy...

Noc,zamykam oczy znów
zaciera sie już dzień
i wreszcie widze Cię
W krainie moich snów
w othłani wielkich mórz
już czekam na Twój ruch
i wołam ciagle wróc

Zatrzymał się już czas
ten czas co płynął w nas
żar wspomnień jeszcze gra
melodie z tamtych lat
Wiem gdzie dziś jesteś Ty
w zakątkach tamtych chwil
gdzie kiedyś byłam ja
gdzie kiedyś byłaś Ty

Stój,chcę widzieć uśmiech Twój
nie trzeba mi dziś słów
zamykam oczy znów
by marzeń sięgnąć gór
Zaczekaj idę już
by z Tobą dotknąć chmur
w krainie moich snów
nie znikniesz nigdy już

Chcę poczuć dotyk Twój
magiczy wiatru szum
spojżenie zamknąc Twe
w błękicie moich łez
Nim wschodu słońca rytm
zabierze Ciebie mi
zatrzymam obraz Twój
w muzyce z moich nut

Dzień,i znowu muszę biec
w tym tłumie nie ma Cię
ulicy szary zgiełk
przez życie niesie mnie
Pamiętam tamten dzień
jak plażą obok mnie
po złotym piasku szłaś
a dziś już nie ma Cię

5208 wyświetleń
5 tekstów
0 obserwujących
  • Oliwia1997

    25 June 2013, 11:34

    Piękny...
    Pozdrawiam. ;)

  • 25 June 2013, 11:19

    Dziękuję.W sumie to jest tekst piosenki,ale tylko w ten sposób mogłam go pokazać.Pozdrawiam:-)

  • misiek45

    25 June 2013, 11:16

    Smutny wiersz pełen żalu i łez ,pięknie napisany -pozdrawiam serdecznie:)