Menu
Gildia Pióra na Patronite

byłeś jesteś będziesz

noc rozpościera się woalem nad
dachami domów
drzewami
kładzie na łąkach i polach
do poduszki tuli się

przez szyby zagląda
pogasły już światła
żądza przyciąga objąć by
rozproszyć mrok
czasem kapnie łza radości

nie ma siły która rozłączy
myśli szepczą
aż po kres
tylko razem tworzymy całość
ty wiesz

tyle wspomnień łączy
wschody i zachody słońca
i te noce gorące
dzięki nim ubywa nam lat
czas przeminął niesiony wiatrem

to nie zmieni naszych serc
choć szron zabarwił włosy
pomieszane losy
uplotły warkocz
nie do rozplątania

pamiętasz nasz taniec miłości

Krystyna Anna Szklarczyk 28.10.2018r.
wiersz publikowany w Antologia 2 "NATCHNIENIEM NAPISANE''

70 253 wyświetlenia
955 tekstów
61 obserwujących
  • Cris

    7 August 2019, 23:48

    Dziękuję dziewczyny.
    Pozdrawiam :))

  • Naja

    6 August 2019, 12:27

    Wzruszająca nostalgia...:)

  • Cris

    18 July 2019, 22:44

    Kati dziękuję...pozdrawiam :))

  • kati75

    11 July 2019, 10:05

    no no pięknie napisane!!!;-))

  • Cris

    18 June 2019, 13:01

    Mirku wydało się, nie czytałeś zawartości ;)))
    Owszem są i Twoje, innych autorów też..., :)

    Co więcej i w innych antologiach też jesteśmy...

    Poza tymi wydaję się w innych wydawnictwach...staram się, aby każdy mój tekst został wydrukowany.
    Pozdrawiam:)

  • fyrfle

    18 June 2019, 11:30

    Szok, przecież moje wiersze też są w niej :)

  • fyrfle

    18 June 2019, 11:27

    Piękny liryk,pozdrawiam serdecznie Krystyno :)