Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moje ciało nocą otulone
Trudy dnia cicho uśpione
A złe myśli spać wciąż nie dają
Nieustannie umysł spowijają

Spokój duszy jest taki potrzebny
By do snu błogo się ułożyć
Nawet ludzie wsparcia nie dają
Wszyscy inne osoby udają

Chcę do snu, ułożyć się w ciszy
Piękne chwile, wspominając ulotnie
Chcę śnić mile u boku Twojego
Być niewolnicą uczucia pięknego

Nagle, budzę się w środku nocy
Powalona myślami niemocy
Szatan wtargnął otwierając mój pokój
Czy na zawsze utraciłam swój spokój?

1044 wyświetlenia
18 tekstów
4 obserwujących
  • Papużka

    23 May 2013, 12:37

    Już jest o wiele lepiej :D

  • Papużka

    23 May 2013, 11:19

    Dorotko nadal w wierszu jest użyte x4 słowo "spokój", pomyśl jeszcze nad strofami... Najbardziej rzuca się w oczy w drugiej zwrotce, bo pojawia się w pierwszej i trzeciej strofie. Jeszcze popracuj, bo warto. :)

  • 23 May 2013, 11:11

    Papużka trafne spostrzeżenie dopracowałam nieco tekst mam nadzieje że teraz lepiej

  • krysta

    22 May 2013, 16:05

    ładny choć smutny wiersz ...
    pozdrawiam :)

  • Papużka

    22 May 2013, 13:01

    Wszystko ładnie, tylko jak dla mnie za dużo powtórzeń.

  • Gunia76

    22 May 2013, 12:38

    Oj ciężko zasnąć, gdy demony nasze wewnętrzne spać nam nie pozwalają.... Pięknie :)