Menu
Gildia Pióra na Patronite

Noc nieprzespana
bunt powiek nie zna granic
broniąc się przed upadkiem
oczy walczą z ciemnością
czy zdążą
przed świtem pokonać zmęczenie
czy noc
zostawi drętwe przeznaczenie
Łzy... do czego służą?
pojawiły się nagle
jest ich coraz więcej i więcej
tworząc
źródło nieśmiertelności
powieki są coraz cięższe
opadają i podnoszą się
jakby grały na bębnach
ostatnich chwil
Dosyć...
brak sił uwalnia barierę
senności
Dlaczego!!!
dlaczego teraz
gdy ranek jest już tak blisko....
Ostatni oddech zamyka drogę
kluczem wieczności...
powieki opadły
zastygły w bezruchu
mrocznej chwili....

4243 wyświetlenia
48 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!