Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

noc jest kobietą

noc maluje twarze cieniem
szkarłat paznokci
pogłębia tajemniczo
oczom blasku dodaje
szepcze sekretne zaklęcia
drapieżnie kuszące
tak ciężko się oprzeć
bo noc jest kobietą

11 103 wyświetlenia
117 tekstów
18 obserwujących
  • Malusia_035

    15 February 2016, 11:00

    świetny :)

    Pozdrawiam Alicjo :)))

  • 12 February 2016, 20:48

    A kto zatrzyma mój ślinotok? :P:D ha ha ha ;)

  • onejka

    12 February 2016, 18:15

    widzę, że mogłybyśmy niezłego wiersza sklecić ;)

  • Deszcz

    12 February 2016, 15:08

    ...kołysze biodrami
    muskając jedwabiem
    czarnej sukni
    z wyciętym na plecach...

  • 12 February 2016, 13:43

    No i się całkiem rozkojarzyłem... :D
    Miłego dnia. :))

  • onejka

    12 February 2016, 12:55

    wow ! Artur, co za cytat, cytuj, cytuj ...

    ode mnie :
    noc czarna jak aksamit
    przytula i pieści duszę
    czeluścią tajemnic karmi
    a teraz...
    spać już muszę

    ;)

  • Deszcz

    12 February 2016, 11:15

    jesteście cudowni! zaje*iste macie skojarzenia :D chcę więcej ;)

  • 12 February 2016, 10:17

    Qusicielki... ;)

    "noc ogonem szatana pręży się i przenika
    oplata nas do rana, dotykaj mnie, dotykaj"

    Tak mi się przypomniał stary tekst.
    Ładne.
    Pozdrawiam. :))

  • onejka

    12 February 2016, 10:08

    noc jest kobietą
    o dużych czarnych oczach
    lśni i szepce zaklęcia
    na sen

    tak mi się porobiło kiedy przeczytałam, pozdrawiam Alicjo :)