Menu
Gildia Pióra na Patronite

Smok wyłuskany

Teksty z obrazami - Smok wyłuskany - exsilentio
Smok wyłuskany - exsilentio

Noce wraz z dniami wędrują parami,
W kieracie zwykłego poloneza maturzyści,
Których pragnienia wschód z zachodem ziścił,
Gnane wiatru darami.

Taniec na odkurzacza rurze,
Psie uszy w uśmiechach całe.
Wiruje bal studniowy, a niebo takie małe…
naszych spojrzeń podróże.

Ciała, jak płaszcze duszy,
Łopocą w tornadzie godzin.
Po to się człowiek rodzi,
By kochać, nic więcej robić nie musi.

I nawet cisza, jak mruczący kot,
Mrrruczy sentymentalnie walca.
Ty w moich objęciach, na palcach.
Serca kwiatami zdobią płot.

Dzień jak codzień, w nim odcień zieleni.
Tobą muzyka przenika chwile chwil,
kładąc moim stopom dywan z przeszłych mil.
Nic się nie zmieni, kiedy z drżeniem
W moich ramionach śpisz,
jak zrozumiany dobrze Krzyż,
jak deszczu błogosławienie.
Tacy nie sami, nieokiełznani My.

Quid Quidem

42 013 wyświetleń
581 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!