Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bezsenność

Nocą nasz świat ma inny rytm
pulsuje i pachnie mrokiem
i intymnością niewypowiadanych tęsknot…
Znów wiatr odgania sny
a melodią jest dla niespokojnych myśli
Nie chce żałować
swawoli słów nieprzemyślanych
Niepokornych pragnień
co dusze wpędzają
w oniemienie.

Wiatr śpiewa niespokojną celtycką pieśń...
Od niedawana
zatapiam się w podobnej melodii...

W zakłopotaniu po tamtej rozmowie
oddech miarowy, spokojny…
A jednak drżeniem
zawstydzonego serca znaczony...

Nikt inny jak Ty
nie potrafi nadać nocy
tylu barw i wymiarów,
w których rozpływa się
wszelka tęsknota poranionego serca.

19 402 wyświetlenia
295 tekstów
23 obserwujących
  • kati75

    18 December 2017, 09:12

    zatrzymałam się na dłużej i zabrałam rzecz jasna;)piękny!!!

  • 14 December 2017, 20:49

    Piękny tekst, na wystawę, a on powinien się wstydzić, jest tu od dawna, a już w pierwszym jego tekście jest niepewność, czy to jego wiersz...
    Miłego wieczoru. :))

  • I.Anna

    14 December 2017, 12:30

  • I.Anna

    14 December 2017, 12:30

    Może nikt nie ukradnie tym razem :) żaden Łotr z Hadesu :)

    Adnachiel niezmiennie wprawiasz mnie w zakłopotanie, od takie sobie pisanie prosto z serca ...
    Tak znacznie łatwiej było by jakby smutek był tylko słowem w wierszu, ale Świat jest jednak inny niestety :)
    Dobrze, ze istnieją Anioły i cuda

  • Adnachiel

    14 December 2017, 11:24

    Tak, bardzo piękny to wiersz.
    Wbrew pozorom jakie Adnachiel wciąż stwarza, nie lubię smutku i uważam, że powinien on być tylko słowem w wierszu :)
    Mimo to, znów jestem pod wrażeniem.
    Pozdrawiam :))

  • I.Anna

    14 December 2017, 10:11

    Miło, że zaglądasz w moje strony.
    Uśmiechniętego dnia

  • onejka

    14 December 2017, 09:20

    Pięknie opowiedziana bezsenność ...
    :)