Menu
Gildia Pióra na Patronite

chwila z przebudzeniem

Nocą zauroczony myślałem
iż całowałem Twoje usta.
Pełne realizmu chwile
niczym czas w baśni zawarty
otoczony zapachem wanilii i piżma.
Ranem promiennym zajrzałem w oczy
ukojone błękitem chabrowego nieba,
rozmarzone w pragnieniu
ponownego dotyku w chwili uniesienia.
Chcę by z nadchodzącym wieczorem
opleciony włosów złotym runem
zasnąć z myślami
na twym jedwabnym łonie,
z nadzieją na ponowny ranek,
kiedy cisza śpi....

14 017 wyświetleń
168 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!