Menu
Gildia Pióra na Patronite

słońce nie zachodzi

nocą wychodzę
gdzieś i jakkolwiek
zobaczyć co pozostało po słońcu
albo nawet jak wygląda

z czegoś na kształt domu
choć ściany nie dzielą przestrzeni, tak jak skóra człowieka
w której masturbujesz się ego
by wyjść - albo wejść - na ludzi

wtedy właśnie kontury nie mają nic do powiedzenia
wszystko im jedno
tak jakby w kółko ustawić kolejkę

i tylko latarnia stara się oszukać

że kształt można dotknąć
oderwać piękno
czy powybrzydzać

palę
widzę

jest w tym coś
co uspokaja we mnie śmierć

14 252 wyświetlenia
276 tekstów
32 obserwujących
  • .Rodia

    8 December 2021, 22:05

    aż mnie przeszedł

  • danioł

    12 October 2014, 12:40

    pozazdraszczam

  • .Rodia

    5 October 2014, 21:52

    owszem
    ale wszystko co spada, a życie jest spadaniem - spada z tą samą prędkością mimo swej masy - pomijając opór

    tło to tylko inna perspektywa patrzenia

  • słońiczka

    5 October 2014, 05:18

    Czym mniejsza masa tym większa prędkość. Ale to to powinieneś wiedzieć...

  • .Rodia

    4 October 2014, 09:02

    nie bardzo rozumiem o czym mówisz ws. tła

    i dobrze że nie pijasz

  • słońiczka

    4 October 2014, 06:22

    Nooo...
    (dosłownie, to ja piwa nie pijam, a ni nic co bąbel kuje)

    Ale Ty to uważaj na tło – może zniknąć :)

  • .Rodia

    4 October 2014, 06:18

    reszta to tylko napiwek
    dziękuję za opinię

  • słońiczka

    4 October 2014, 05:59

    Chciałam to powiedzieć amel, ale zabrakło mi czasu. Dzięki. Reszta to....

  • .Rodia

    3 October 2014, 21:54

    pomijając stek
    to końce muszą jakoś wyglądać

    dzięki

  • .Rodia

    3 October 2014, 15:56

    Kontrast wymusza szukanie zdrowych granic