Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oj wierszu

Nocą potrafię Cię tylko stworzyć
gdy szybkie życie zasneło już.
W ten czas litery nie chcą kariery
zwalniają szukając zgubionych snów.

Księżyc w tym miejscu jest zawsze ze mną
zerka za okna w gonitwe liter.
On z nich odczyta każde przesłanie
nawet głęboko w sercu mym skryte.

Dwójka przyjaciół tak siedzi razem
setki wierszy tworząc, wspólnie, jednym tchem.
Czasem przerwie nam Morfeusz, czasem słońce nowym dniem.

14 736 wyświetleń
139 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!