Menu
Gildia Pióra na Patronite

Aniołem jestem w Twoim obliczu

Nocą gdy wszystkie gwiazdy już na niebie migoczą
W popłochu do lotu się zrywam
By móc znów podziwiać Twój oczu ludzki blask

Ląduje na Ziemi skrzydeł swych nie chowam
Bo wiem, że mnie nie widzisz
A jedynie lekki wiatr na swojej delikatnej skórze poczujesz

Pomimo braku Twej wiary we mnie
Wciąż tu jestem, trwam przy Tobie, chronię
I gdy bedzie trzeba moimi skrzydłami Cię obronię

Wiem, że mnie potrzebujesz - to trzyma mnie przy życiu
I pozwala nie tkwić w niebycie

Skrzydla swe rozwijam gdyz nadchodzi ranek
W powietrze sie wzbijam
Znikając przed pierwszym promieniem
I pierwszym oddechu Twego tchnieniem

Z obrazem Twoich oczu w pamięci
Który kolorami nieba anielsko nęci

5637 wyświetleń
111 tekstów
12 obserwujących
  • Malusia_035

    22 October 2015, 09:39

    bardzo mi się podoba ,zabieram do siebie :))

    Pozdrawiam :))

  • Fire and Blood

    18 October 2015, 13:04

    Snilam jedynie na jawie bo nie moglam zasnac i dlatego powstal ;)
    Milo mi to czytac, pozdrawiam ;)