Menu
Gildia Pióra na Patronite

Noc.

Nocą, gdy mrok spowija Twoje łoże,
uciekasz w senne marzenia.
Giniesz pośród pobożnych życzeń.
Chowasz nogi w pościel, by...
żadna stwora Cię nie dotknęła.
Przykrywasz się tak szczelnie pościelą,
by Cię widać nie było.
Bo, przecież...
każde z nas kiedyś wierzyło, że
nikt nie przebije się przez nasze
obronne mury.

8729 wyświetleń
108 tekstów
12 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!