Menu
Gildia Pióra na Patronite

Życzy klasa 5

Nocą cichą, czarującą,

Bardzo ciepłą, piękną, drżącą.

Wszystkie spory usychają,

Złość i kłótnie uciekają.

Skąd tak wielkie rzeczy mamy,

Czy to prezent z nieba dany?

Tak i owszem, Wam odpowiem:

Bo Człowiek, który jest Bogiem,

Tejże nocy nas odwiedza,

W naszych sercach się odradza.

Byśmy miłość Jego pomnożyli,

Wszyscy razem dobrze żyli.

By móc kogoś obdarować,

Zawsze miłość ofiarować.

Życzę Wam tego wszystkiego,

Bo dobrego: najlepszego.

18 293 wyświetlenia
220 tekstów
38 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!