Menu
Gildia Pióra na Patronite

Noc i Dzień

Nocą byłaś królową nieba
Skakałaś radośnie na trampolinie z tęczy
Ogromnej otulającej swoim szczęściem
I beztroską całą kulę ziemską
I dotykającą wszystkie dzieci
Hasałaś z kotkami i zajączkami
Trzymając je za ręce w kółku

Teraz jesteś księżniczką pięknego
Słonecznego i wesołego dnia
Pełnego słodyczy barwnych kwiatów
Uśmiechających się do Ciebie ludzi

Cieszę się bardzo Zosiu
Że jesteśmy we fragmencie świata
I części ludzkości
W których życie daruje Tobie
Kolejne błogie noce i dnie

297 734 wyświetlenia
4773 teksty
34 obserwujących
  • fyrfle

    6 July 2017, 15:34

    Serdecznie dziękuję. Gorąco pozdrawiam z całego serca.

  • Adnachiel

    6 July 2017, 11:24

    Mirku, doprawdy nigdy nie przestajesz mnie zadziwiać...
    Piszesz tak niezwykłe teksty, obfite w piękno życia, które swym zachwytem dech zapiera.
    Uwielbiam ludzi, którzy na świat patrzą przez radosne oczy.
    Posyłam ukłony i serdecznie pozdrawiam :)