Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dzień II

Noc wyprzęgła kare konie!
a dzień
bladym świtem wsiadł
do tramwaju i prawie pustym
sennie się telepie
zabawa
zaczęła się dopiero ze
słońcem!
widzi jak od wschodu
róż i oranż barwi niebo ...
złoty blask odbija się
w szybie!
drażniąc spojrzenia
a teraz dzień
ściga się z czasem
musi ze wszystkim
zdążyć! tyle jest
do zrobienia!
jedzie tramwajem
i widzi jak od zachodu
słońce barwną kulą
znika
trudno mu pojąć
gdzie podział się czas
mu dany!
zszedł do
zmierzchowego
przedsionka i słyszy
jak kare konie nocy
wykrzesują gwiezdne iskry...

18 817 wyświetleń
159 tekstów
4 obserwujących