Menu
Gildia Pióra na Patronite

w poszukiwaniu...

noc ukryła się
w szarościach
smuga słońca
ociera się
o blade szyby
za kurtyną- życie
płacze
w kałuży łez
umarł smutek
kruche i słabe
ma pomarszczoną twarz
od rozmyślania
nad tym co było, będzie
chcę mu powiedzieć
-tak dłużej już nie można
szuka recepty na szczęście
nie może się odnaleźć
zagubione w sobie
niewinne
a może
to tylko sen?
jutro otworzy oczy
odmienione w sobie
radośniejsze
inne...

4797 wyświetleń
49 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!