Menu
Gildia Pióra na Patronite

(Bez)senność

Noc uciekała
jak przestraszony wiatr.
Tylko liść zawstydzony zmącił ciszę,
pod stopy spadł.
Otuleni w pęd, to nas nie dotyczy.
Tylko ty i ja. Przyklęknął świat.
Błaga mnie? Nie!
Beztrwam i dobrze mi.
Zatrzymałeś chwilę we mnie
i obok mnie.
Ciekawość to mało,
potrzebny niedosyt.
I to pragnienie,
by znaleźć siebie więcej
niż pomiędzy minutami,
które wypuszczasz jakoś tak lekko
lepkimi kroplami.

Zbyt duże przestrzenie
między dłońmi
nieskażonymi dotykiem...

Tylko księżyc w pełni
I ty, bezimienny,
wiecie co znaczy
(bez)senność...

3238 wyświetleń
67 tekstów
6 obserwujących
  • nicola-57

    9 September 2015, 19:06

    Bdb

  • Alfa Centauri

    2 September 2015, 17:07

    Dziń dybry:)

  • Alfa Centauri

    2 September 2015, 10:57

    Dziękuję i również Was pozdrawiam:)

  • Cris

    30 August 2015, 19:06

    Zatrzymuje...dobry wiersz.
    Pozdrawiam Alfa :)

  • M44G

    29 August 2015, 11:42

    Bardzo ładnie.