Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zamknięty krąg

noc to łąki kwitnące blaskiem
a anioły
strojne w łabędzie pióra - zwiastunowie

lecz nim w oczach waszych
swoimi oczami utonę
ten wiersz - jest moim ostatnim listem
do tych
którzy go znajdą po latach
i będzie jak kropla
co po sercu się rzeką rozlewa

bo historia nasza - to wysoki las
a my
najwyższe drzewa
w koronach których żyły ptaki
promienie
gwiazdy

i jak ci - którzy wierzą
byliśmy
dziećmi tego samego światła

synami tego samego słońca

101 652 wyświetlenia
954 teksty
266 obserwujących
  • Febus

    12 February 2024, 14:46

    Często się zastanawiam, co napisać pod Twoim tekstem. To strasznie chroniczne :-) Bo te Twoje metafory, te środki wyrazu! Nieziemskie!

    • Adnachiel

      5 March 2024, 16:50

      Mogą być nieziemskie, byle tylko nie bez-niebne! :)

      Dzięki Ci Jack!