Menu
Gildia Pióra na Patronite

W łazience chwila nocna

Noc przyszła
ale bez snu
która zagląda zza zasłony
podbitym okiem
z papierosem w brudnej lufce
rozczochrana jakaś

Pożyczam od syna laptopa
kot idzie za mną do łazienki
daję mu z kranu wodę
je karmę

Świat zatrzymał się
jeszcze jakiś radiowóz drąc mordę
przejechał za oknem
i zapadła cisza
w którą delikatnie wbija się pomruk lodówki
osaczonej drgawkami

Wszędzie flauta
mdłe światło i lustro
zaraz obok pralki...

127 940 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • marka

    17 October 2020, 12:00

    Spokojnie, to noc pali....Dziwne, ze nie rzuciła nałogu.

  • Gluneta

    16 October 2020, 22:45

    niech pan nie pali papierosów!