Menu
Gildia Pióra na Patronite

To o czym myślimy przed snem

Noc, przyjaciel jutra, wróg dnia,
przychodzi i odchodzi, zawsze wraca,
niczym wiatr, co wieje od północy.
Bywa zimna, lodowata, czasem ciepła,
rozgwieżdżona, bądź deszczowa.

Z nocą przychodzi sen...
upragniony stan umysłu,
toczony przez zmęczenie dnia.
Sen nie patrzy na człowieka,
on rozumie, on nas koi.

Sen... stosik myśli,
w bałaganie każdej głowy,
poplątanie prawdy z fikcją.
Patron chwil refleksji,
nadziei, pustki i miłości.

Sen, przyjaciel nocy, wróg jutra,
przychodzi i odchodzi, zawsze wraca,
niczym marzenie, którego pragniemy.
Bywa dobry, długi, czasem krótki,
niespokojny, lub koszmarny.

8783 wyświetlenia
104 teksty
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!