Menu
Gildia Pióra na Patronite

W noc bezsenną.

Noc pachnie migdałami
Włosami blask odrzuca
I chmurą nad wodami
I chwilą, co… przemija.

Ta ziemia jest okrągła
I może w środku pusta?
Mam tyle wiatru w myślach
I tyle szeptu w ustach.

Noc pachnie za migdałem,
A tam ktoś czesze włosy.
Więc czemu bezustannie
Śnią się Twe śliczne oczy?

Gdzieś, na pustkowiu ciszy
Patrzysz za Naszą gwiazdą,
Może tam Nasze myśli
Snem złączone zostaną?

Noc pachnie migdałami
I gwiazdą spadającą.
Więc co się stanie z Nami,
Rozdzielonymi rzeką rwącą ?

48 022 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!