Menu
Gildia Pióra na Patronite

Taka ulga

Noc otuliła mnie ramionami
szeptem księżyca zaprasza do snu
Gwiazdy złożyły na policzkach
srebrny pocałunek na dobranoc
A ja udaję że to jeszcze nie pora
i że nie słyszę jak mnie wołają
Pragnę zatrzymać bieg czasu
by odsunąć jutra niepewność
Bo jest w tym jakaś słodka ulga
że dzisiaj już na nic nie czekam
i wiem że już nic się nie wydarzy
bo zrzuciłam ciężar złudzeń
i zrezygnowałam ze wszystkich

marzeń

14 445 wyświetleń
126 tekstów
32 obserwujących
  • tusiak

    8 July 2015, 17:46

    łezka się zakręciła w oku ;(

  • misiek45

    25 October 2013, 01:16

    Marysiu myślę że te marzenia nie zrezygnują z Ciebie i będą cichutko czekac,a sen zawsze kiedyś przychodzi..zamyślił mnie Twój wiersz -dobrej nocki dla Ciebie i kolorowych snów :)