Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nawet nie wiem...

Noc otula Cię tak lekko,
Zapomniała już jak wygląda Twój uśmiech.
Łzy ogniste spływają Jej po policzku.
Nawet nie wiesz jakie to trudne.

Poranek spogląda Ci w oczy.
Cieszy się każdym Twym oddechem.
Chce Cie kochać, kocha, nic nie chce.
Nawet nie wiesz jakie to trudne.

Wiatr rozwiewa Twe włosy,
Ucieka tak szybko jak pocałunek.
Na miliardy kawałków rozbija się chwila.
Nawet nie wiesz jakie to trudne.

Woda oczyszcza Twą duszę,
Czeka aż zaśniesz spokojnie.
Myśli toną w Jej głębinach.
Nawet nie wiesz jakie to trudne.

Jako powietrze dajesz mi życie!
Nie dajesz mi umrzeć w niedoli.
Dlaczego tak mało mamy z tej chwili?
Nawet nie wiem jakie to złudne.

Czy jestem nocą, porankiem, wiatrem.
Czy zwykła wodą co szemrze w strumyku.
Chciałbym abyś była szczęśliwa.
Chociaż wiem,że przy mnie nie będziesz.

5468 wyświetleń
54 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!