Menu
Gildia Pióra na Patronite

Melodia nocy

Noc nadeszła ciemna,
Okryła cały świat,
I słychać tylko ciszę,
która swą melodie gra.
Delikatny powiew wiatru
unoszący ospałą trawę,
w oddali słychać rzekę,
która swe wody obija o kamienie.
I nagle zerwał się on
Silny podmuch wiatru
Zaszumiał liśćmi,
Zburzył spokój wody
I odszedł w daleki świat,
A noc swą melodię gra.

1367 wyświetleń
14 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!