Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oczekiwanie

Noc nadeszła ciemna.
Gwiazdy pojaśniały.
Księżyc tylko zerkał.
Jak wytrzeszczam gały.

Stałem tak cichutko.
Zerkałem niepewnie.
Kiedy wreszcie przyjdziesz?
Czy nie zadrwisz ze mnie?

Byłem tam, czekałem.
Na zegar zerkałem.
Księżyc już nie patrzy.
Na wyraz rozpaczy.

5208 wyświetleń
15 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!