Menu
Gildia Pióra na Patronite

Noc

Noc,
Mrok,
Teraz widzę dokładnie,
Kalectwo mojej duszy,
W tej czeni jawią mi się,
Dziury w niej powypalane,

Noc,
Światło księżyca,
Słyszę bicie,
Zegar na ścianie,
Serce w piersi,
Raz jedno, raz drugie,

Noc,
Moje łóżko,
Dobiega mnie muzyka,
To myśli niepokorne,
W dzień uśpione,
Tańczą w mojej głowie,

Cisza,
Bezsenność,
Maluję jej obraz,
Barwami moich wspomnień,
Mijają minuty,
4:15, świta.

1584 wyświetlenia
22 teksty
0 obserwujących
  • Cris

    5 May 2016, 12:59

    szklanka kakao przed i zasypiasz jak niemowlę ;)...pozdrawiam.