Menu
Gildia Pióra na Patronite

Noc Kupały

noc marzeń noc cudów
deszcz swoimi łzami mnie zbudził

tyle nocy a ja dziś o północy zbudziłam się
tyle upalnych dni
a dzisiejszy pierwszy deszcz

okna płaczą
cuda się zdarzają na tą chwilę
zaprawdę dziwna ta noc

z sercem wybiegłam na dłoni
nie straszna noc i deszcz
za kwiatem paproci w pogoni
tam może cie spotkam też

zmokłam biegając boso
to dziś ma zakwitnąć
puszczane są wianki na wodzie
może spełnienie marzeń
jedyną taką nocą

szukanie magii w szarych dniach
mam szczęście obudzić się o północy jak kwiat paproci
w noc świętojańską żeby się zdarzyło
można pomarzyć
i dzisiaj może zakwitnąć miłość...

w rozmowie o północy na dwa uśmiechy
skrzaty budzą się o bok nas...

dedykowane...

https://www.youtube.com/watch?v=lDR240Cn2j0

52 539 wyświetleń
642 teksty
48 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!