Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

przy furtce

noc jest po to by szukać
tego co poza zasięgiem
im bardziej niewidoczny dla oczu
tym mocniej bije mi serce

pogubiłam się
i czasem myślę
że nie trafię już do tego ogrodu

gubię kroki i myśli
i błądzę już nie tylko wzrokiem

ale wiem że czekasz tam na mnie
zaledwie kilka kroków od grobu

biegnę więc znajomą ścieżką
choć wiem już jak bolą powroty

i nagle wszystko jaśnieje
tylko Ty tak wymawiasz me imię
Mario...
promieniem łzy mi ocierasz
Rabbi...
jak dobrze że jesteś

137 934 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • Salomon

    11 October 2022, 02:01

    "noc jest po to by szukać
    tego co poza zasięgiem
    im bardziej niewidoczny dla oczu
    tym mocniej bije mi serce"

    Zatrzymałem się dla tego fragmentu
    I w swojej prostocie
    czuję że jest czymś więcej
    aż kusi i prosi się o godną interpretacje tekstu
    bardzo mi się podoba :D

  • Adnachiel

    24 April 2022, 10:52

  • Anna S.

    20 April 2022, 08:30

    Jak ładnie. Kłaniam się!

  • m.M

    20 April 2022, 08:05

    Wschodzące Słońce
    Ty ożywiasz gałęzie, trawy zazieleniasz, otwierasz oczy śpiącym, drogi prostujesz na zakrętach...
    ...
    "...znajdzie mnie ten, kto mnie szuka"

    Niezmiennie, mimo upływu lat...
    On zawsze czeka... :)
    Pozdrowienia Magdaleno :))

    od Eneida, sprajtka, giulietka