Menu
Gildia Pióra na Patronite

noc

noc jest dobra...
ukrywa między gwiazdami rzeczy szkaradne
noc jest miłościwa...
obmywa brzydotę, mlecznym blaskiem księżyca
noc jest dobroduszna...
chowa smutki w szufladach snów
noc jest wspaniała...
wywołuje myśli, które razi blask słońca
a my niewdzięcznicy i tak czekamy na dzień,
dzień, który jest zbyt szybki by myśleć
dzień, który jest zbyt jasny by widzieć
dzień, który jest zbyt samolubny by dać nam więcej czasu

342 wyświetlenia
11 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!