Menu
Gildia Pióra na Patronite

Noc drżąc znowu płacze...

...
Noc drżąc znowu płacze
drżeniem wypełnia ziemię
fortepian nocy w klawisze stuka
wciąż deszczem sennie...
noc się unosi mgłami
myślami serca milczeniem
niesie smykami echa
uczuć melodie niezmienne...
czułe bezbronne
ukryte i czyste
jak niezaadresowane w przestrzeni
modlitwy...
jak niezapisane piórem listy...
i tyle w nich smutku
co w dźwięku skrzypiec ukrytej subtelności
i tyle w nich bólu co w spojrzeniu oczu
gdy serce wypełnione za kimś płacze tęsknotą myśli...
Anita Steciuk

Blog literacki Anity Steciuk Anioł deszczu

15 409 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!