Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Mój Szesnasty Dzień "

Noc, blask latarni, cisza
Tylko bicie serca słychać
Do słońca godzin wiele
O piątej przyszli Przyjaciele
Prezent pod drzwiami zostawili
Nie chcieli budzić mnie
Nie wiedzieli, że już nie śpię
Sen...Nie pamiętam...kiedy był:
Spokojny, nieprzerwany
Cisza, która rani...
Nie będzie już nocnych rozmów
Wymiany zdań do białego rana
Zostaje nadzieja w tęsknotę ubrana
Nastąpi taki dzień - dzień spotkania
Nie piszę żegnaj - tylko do zobaczenia...

26.02.2021
11:28

281 871 wyświetleń
2734 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!