Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Liber

No i stało się - zapomniałam o twoim istnieniu
Wzruszona nie jestem tym faktem

Serce łaskawe dla mego cierpienia
Nie boli pamięć o tobie

W myślach jesteś w oddali gwiazd
Wreszcie mogę - nie muszę

Wspominam, to co dobrem naznaczyłeś
Ale, czy nim było - trudno stwierdzić

Doświadczam przepływu nadziei
Na spacerze z psem w twojej bluzie

Uwolniona od słów pogardy
Dla prawdy o tym co niedopowiedziane

Lekko przymykam wspomnienia
Jak powieki sennych zmierzchów

Z nadzieją zasypiam, że nie będę śnić o tobie ...

7114 wyświetleń
62 teksty
2 obserwujących
  • silvershadow

    24 April 2021, 07:35

    wreszcie wspomnienie skonało
    a wiatr rozwiał prochy
    pozostawiając miejsce na głęboki oddech

    od kukaczka, Naja, Malusia_035
  • kukaczka

    24 April 2021, 05:28

    ..nie boli pamięć o tobie..
    Właśnie uświadomiłam sobie, że już mnie nie boli!
    🌷