Menu
Gildia Pióra na Patronite

NO I CÓŻ?

No i cóż proszę Apokalipsy?
Jeszcze sobie
Żyjemy chwalić Pana.
Jeszcze sobie
Niejedno z niejedną,
Niejednemu jeszcze
I nie raz.

Mimo śmierci
Jak wszy rozmnożonej,
Rozbełtanych sumień i krwi.
Mimo pięści
Z żył i kamienia
My!

Ci, co zostali,
Ci, co nie znali
I nawet ci,
Których nie ma jeszcze.

Kazimierz Winnicki
(wszelkie prawa zastrzeżone)

19 199 wyświetleń
169 tekstów
4 obserwujących
  • dana1596

    6 September 2014, 13:07

    Święta racja, Kaziu, wykpijmy śmierć, przemoc i niemoc! Żyjemy, upadniemy, wstać trzeba i żyć dalej...aż do końca:)
    Pozdrawiam ciepło.