Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Drobiazgowość~~

No bo przecież ja nie jestem drobiazgowa
Chociaż dzielić włos na czworo zdarza się
Doszukiwać się dna sprawy niekoniecznie
Ale wiedzieć coś ponadto nie jest źle

Szukać czasem dziury w całym babska sprawa
Domniemywać czy coś dobre albo złe
I jak chemik przeprowadzać analizy
Kombinować z czego sprawa składa się

Drobiazgowość to ciekawość sama w sobie
Wyjść na przeciw rezolutnie wciąż od nowa
Jeśli tylko wiem już wszytko co powinnam
Ależ przecież ja nie jestem drobiazgowa

I zaprzeczyć już się nie da w tej dziedzinie
Mimowolnie jest to sprawką wielu burz
Ale jedno wiem na pewno że w efekcie
Bez tej cennej wszak zalety ani rusz.

109 552 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • 27 April 2016, 22:14

    Drobiazgowość czasem wadą jest niestety
    A ciekawość to do piekła pierwszy krok
    Nieświadomie możana łzę z kogoś wycisnąć
    Jak z cytryny kwaśny sok

  • onejka

    30 March 2016, 12:25

    Zatem, prawdziwa z Ciebie Kobieta Agnieszko.
    Pozdrawiam :)

  • krysta

    30 March 2016, 12:03

    Ach ta ''Drobiazgowość'' zaciekawiła mnie... ;)
    Podoba się...pozdrawiam Agnieszko. :)