Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cisza końca lata

Nim zmierzch nad światem zawiśnie
zjem kolacje z Bogiem
by później nie zrzucać na niego winy
gdy sen nie przyjdzie

Nim ranek nastanie
zjem śniadanie z aniołem stróżem
byśmy mieli siłę wkroczyć w nowy dzień
*
Nieśmiało zza chmur wygląda słonko
rosą na kwiatach skrzy się poranek
kot leniwie pręży grzbiet

Na balkonie przysiadł ptak pożegnania

Jeszcze z ogrodu nie uleciał zapach lata
a już wiatr niesie szaty jesieni
i tylko patrzeć jak z wycisnietych chmur
zacznie padać deszcz łez

Lato ostatkiem dni szeleści
głaszcze promieniem słońca
szare chodniki miast

http://youtu.be/8Sy-9tQBZNE

135 884 wyświetlenia
1633 teksty
240 obserwujących