Menu
Gildia Pióra na Patronite

✨🌙

Nim księżyc rozpocznie serenadę nocy,
swoje instrumenty już nastroją świerszcze,
a na nocne loty nabiorą ochoty
czyjeś wiersze.

Przy maleńkim blasku zapalonej świeczki
ulatują w półmrok myśli rozedrgane,
uwięzione w słowa, na papierze - ścieżki
potargane.

Słów tych nie przeczytasz
jeśli już nie kochasz.
Zanim zacznie świtać
trafią... do kosza.

48 023 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących
  • Monika M.

    6 July 2020, 22:20

    Ale to chyba zbroję z tych tabletek trza skleić:)!

  • Maciek Zz

    6 July 2020, 22:19

    Na komary vit B i na mnie nie lecą :) Monika, spróbuj.

  • Monika M.

    6 July 2020, 22:14

    Maćku, Maćku... spędziłam wieczór w ogródku... u mnie zupełnie inny wieczór... cud, że żyję... tysiące komarów...
    Wiersze... dopiero rano;)!