Menu
Gildia Pióra na Patronite

samotność

nikt mnie tutaj nie zna
i nikt nie pyta dokąd idę

żadne spojrzenie nie szuka spojrzeń
widoczność – pół metra w dół

idę byle jak, byle z kim i byle gdzie
byleby

popycha mnie setka niezmysłowych ciał
moje białe oczy szukają koloru

obmacują serca
uwodzą wargi

setka niezmysłowych ciał
idzie beznamiętnym krokiem
po szarym chodniku

a ja wśród nich
zawsze będę pół pełna.

18 029 wyświetleń
262 teksty
63 obserwujących
  • 5 June 2014, 21:59

    teraz już sama nie wiem.

  • Verbum

    5 June 2014, 21:12

    Dokąd idziesz?