Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oczekiwanie

Nikt tego nie wie
jaki szatan siedzi we mnie
przewinienia me liczne
jak gwiazdy na niebie
Kiedyś byłam inna
- dziś nie poznaję już siebie
W oczy śmierci zaglądam
potrafię kochać, nienawidzić
i chciwie pożądać
Wiem, jak cierpienie innym zadać najboleśniej
może okrutnie to wyglądać
jeśli zranią mnie wcześniej
Cierpienie zadać im mogę
gdyż lubię patrzeć na ich ból i trwogę
Lecz już nawet cierpienie ludzkie
przestaje mnie cieszyć
i nie sprawia mi dawnej przyjemności
Kiedy sama cierpię z miłości
tuląc swe smutki w samotności
Moim życiem kieruje wciąż oczekiwanie
i wieczne wyglądanie czy przybędziesz tu
w ramiona mnie obejmiesz
i nigdy stąd nie odejdziesz
lecz po kres swych dni ze mną zostaniesz
Moim życiem kieruje oczekiwanie
lecz mam nadzieję
że niedługo coś się stanie
Liczę, że zdarzy się coś
i nie tylko ono w mym sercu zostanie

24 185 wyświetleń
104 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!