Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ruchoma Wenus z Milo

Nikt nie wygina ręki jako ty
Wystaje ci niczym gałąź
A dłoń zwisa
Jak cyniczny grymas

Sylwetka twa wysmukła
Przyznaję robi wrażenie
Gesty zbyt wolne i trochę tanie
Obliczone na uwodzenie

Więc się przyglądam tym ruchom
Częstuję uznaniem
I chętnie zaproszę do siebie
Na towarzyskie leniwe spotkanie

Cokolwiek nie mówić
Wśród nas jesteś piękna choć nowa
Taka rzeźba Wenus z Milo
Tyko nieco bardziej ruchoma

Ten przydomek Wenus...... jest tylko złośliwym żartem . Prawdziwa Wenus z Milo nie posiada rąk :-) No .. kiedyś tam miała jakieś twa tysiące lat temu .

76 490 wyświetleń
1011 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!